Anteckningar om sådant som händer eller har hänt

Som jag tänker på eller har sett, sådant som någon sa kanske? Eller om jag läste något. Och så lite rapporter om sådant som jag hittar eller får, till exempel av pappa...

torsdag 29 mars 2012

Litteraturvecka.

Nu är det litteraturvecka i Göteborg.
Och i måndags vaknade jag med ont i halsen. Allt eftersom veckan har gått har jag blivit hesare och hesare, men det har trots allt gått att genomföra besöken.
Jag har träffat 16 klasser, alla på lågstadiet och bara tappat rösten två gånger.
Om man ber barnen vara lite extra tysta, eftersom min röst är svag fungerar det nästan alltid. Som vuxen kan man glömma att det är så, men barn förstår oftast att man menar allvar när man gör det.
Menar allvar alltså.
I några av klasserna inledde jag med att berätta om litteraturveckan, och om hur många barn som ska få besök den här veckan. 14 000 nämligen, det är otroligt många.
För säkerhets skulle frågar jag barnen om de vet vad litteratur betyder.
Och då är det så härligt, för då visar det sig att de är väl förberedda inför besöket.
Fast alltså, de har förberett sig på att få besök av mig, inte på att det är litteraturvecka i största allmänhet. De har pratat om vem jag är och vad jag gör och kanske har de hört från skolkamrater som redan haft besök.
Hur som helst, någon räcker upp handen.
Och får ordet.
Och säger att "kanske är det småkryp?"
Det skulle man ju kunna tro.

Här skulle det varit en bild av mig när jag drar omkring på min stora röda väska full med föredrag, bilder och samlingar, men jag vill inte rita den nu.
Jag vill hellre gå ut i solen.

3 kommentarer:

Arro sa...

En tappad röst är i alla fall bättre än tio i skogen. Hoppas att du fått den tillbaka. Den där Litteraturen skulle jag vilja träffa, ett litet grönt småkryp med skrynklig panna efter allt funderande. Eller hur den nu ser ut. Glad påsk!

Jessika sa...

Glad påsk!
Kanske är det just litteraturen som kilar omkring på badrumsgolvet, vem vet?

Arro sa...

Jag såg "Smartare än en femteklassare" på TV och blev nästan rädd när en ung lärare sa ungefär så här om fåglar: "Måsar och änder och annan skit som stör" och en annan tävlande kände inte igen ett asplöv. Så det är ett stort och viktigt jobb du gör.Du och din väska behövs där ute!