Anteckningar om sådant som händer eller har hänt

Som jag tänker på eller har sett, sådant som någon sa kanske? Eller om jag läste något. Och så lite rapporter om sådant som jag hittar eller får, till exempel av pappa...

tisdag 21 maj 2013

En annan stig.

Jag tog en annan väg till stan idag. Eller, jag gick till Delsjömotet som vanligt och tog bussen där men i alla fall.
Idag följde jag vägen längs Stora Delsjön och tänkte göra det förbi badplatsen och golfbanan men så fick jag plötsligt lust att svänga in på en stig som jag konstigt nog inte har sett förut. Jättekonstigt faktiskt, för den var inte alls liten. Kanske var det en ridstig.
Där fanns massor av skog!
Fin skog, med tallar och ljudet var hyfsat också. Man hörde motorvägen som ett litet sus bara och då får man vara nöjd i den här skogen.
Ja.
Och så mötte jag en bofink.
Det hände ju ganska ofta men den här bofinken promenerade framför mig på stigen och när jag gick om den blängde den på mig och pep surt som om den försökte skrämma mig. När det inte gick vände den och gick därifrån.
Annars händer det ju att de flyger, bofinkarna.

Ja, och sen hittade jag en rådjursskalle, jättefin.
Fast den var redan någons. Det syntes tydligt, någon hade ställt den på ett högtidligt sätt bredvid stigen så då kunde jag ju inte ta den.

tisdag 14 maj 2013

En favorit.

Idag när jag gick längs sjön blev jag lite glad, för det är så fint med boken.
Den slår ut nu, men inte samtidigt i hela trädet. Vissa grenar har knoppar som håller lika hårt i sig som i vintras medan andra har nästan fullstora löv. Fast de hänger nyutslaget förstås, lite hopvikta och ludna så där som de är i början.
Jag tycker så mycket om bokens knoppar. Det ryms hur mycket som helst i dem, en hel kvist kommer samtidigt, med blombuntar fint packade mellan bladen.
De flesta träd har ganska hemliga blommor, boken också. Men när man väl har lagt märke till dem ser man dem hur lätt som helst.